By / 26th август, 2014 / Без категория / No Comments

 

 

Различните хора биха разбрали различен тип почивка. В тази статия ще изложим позитивните и негативните неща на това да почивате в тризвезден хотел и в каравана на някой къмпинг.

Нека да започнем с тризвездният хотел. Първият много голям плюс е сравнително ниската цена. С all inclusive пакет за четиричленно семейство може да се отървете с около 1200-1500 лв. Този хотел ще бъде в близост до плажната ивица и макар да не може да очаквате разкош и приказ ще получите едно функционално жилище с нужните удобства за почивка. Постоянния roomservice и добър ресторант са още един от огромните плюсове на почивката в тризвезден хотел. Никой не иска да готви и чисти точно в малкото отделено време за отдих. Екстри като басейн и СПА център само наклоняват везните, още повече, в полза на хотела. Нека не забравяме обаче че тези учреждения са направени точно за отдих и тяхната главна цел е да предразположат хората към възвръщане на силите и релакс.
Разбира се хотелите в България могат и да ви разочароват. Голяма част от обслужващият персонал не е квалифициран и обслужването може да не отговаря на исканото от Вас. За да избегнете подобни неприятни ситуации предлагаме да използвате потребителски отзиви от сайтове като www.booking.com и други подобни. В тези „портали“ потребителските отзиви са на 100 % реални и от тях може да придобиете представа какво да очквате от мястото което ще посетите.

Хотел Бриз 2 Варна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вторият вариант е да наемете или закупите каравана и да намерите прекрасен къмпинг, като Крапец, Топли, Паша Дере, Синеморец и много други, и да се отдадете на истинска почивка. Най-големият плюс на този тип летуване е спокойствието и тишината. Някой от горепосочените плажове са толкова млако познати на масата от хора, че може дори да не са Ви нижни и бански :).Лагеруването, разбира се има и своите негативи. Всички провизии трябва да са добре предвидени и не забравяйте, че тук няма ресторант или човек който да Ви приготви нещо за хапване. Опасността от нараняване, охапване от змия, всякакви други членостоноги  е доста по – голяма.

За хора с натоварено работно ежедневие, с дълги часове пред компютъра или просто живеещи в големи натоварени градове, това е много добра възможност за релакс и отделяне от реалността.  И да не забравяме колко благодатно действие има този вариант върху финансовото Ви състояние.

На-море-с-каравана-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Двата варианта се предпочитат от различни типове хора. Аз лично предпочитам лагеруването пред хотела, но важното е какво Вие предпочитате.

 

Leave a Comment

5 + seventeen =