By / 20th август, 2014 / Без категория / No Comments

За лятото на 2014 година спрямо 2013 хотелиерският бизнес отчете едва 5 % намаление . Сезонът не е свършил, но данните са базирани на заетоста до края на сезона плюс минимална разлика, така наречените „last call“ резервации. Хотелиерите от своя страна остават недоволни от изкараното през този сезон. Голяма част от тях не са успели да покрият разходите, които ги чакат преди започването на новият сезон. Коментар на Георги Стоянов, управител на хотел в к.к. Златни Пясъци:

„С годините нещата стават все по-зле и по-зел, така наречените „All inclusive“ хотели причиняват на обикновенният неимоверни щети. Туристите посещаващи нашето черноморие биват привлечени чрез реклами за евтин алкохол, приституция и наркотици. Разира се има и добри хотели които предлагат добро обслужване. Точно тези хотели биват ощетени и търпят най-голяма загуба. Но нашият имидж не е единственото негативно нещо за бизнеса в момента. Туроператорските компании и техните „Гидове“ предупреждават туристите още от автобусите да не носят големи суми в себе си когато ходят на разходки и излизат извън хотелите, така или иначе не са им нужни заради типа на хотела, а именно „All inclusive“. За да не звучи като оплакване искам само да добава и решението според мен. Да се внесе закон за хотелите от този тип, които да описва правилата за сервиране на храна и напитки на блок масите. По този начин качеството на предлаганите услуги ще се повиши заедно и с цените на услугите.“

Дали проблемът ще бъде решен или просто подминат, както всеки един останал в нашата държава зависи изцяло от политическото съсловие. До тогава родният ни плаж ще бъде сравняван с леки момичета, лесно намиращи се наркотици и беззаконие.

Следващият клип показва в общи линии какво мислят за България туристите от Германия, Дания, Австрия и други подобни „братски“ страни.

 

Leave a Comment

20 − fourteen =